FKUR KUNSTOFF GMBH,är en av de ledande tillverkarna av BIOPLASTER. I ett starkt samarbete med Fraunhofer Institutet, har de Bionedbrytbara kvaliteterna utvecklats.Vi har idag den bredaste palletten av Biocompounder. Utöver de bionedbrytbara , gör vi också fantastiska compounder av GRÖN PE, träfiberfyllda och mineralfyllda. Dessutom kompounderade för att anpassas till olika kundbehov. FKUR har sin fabrik i Willich , utanför Dusseldorf i Tyskland.

Nu har FKUR satt ihop sina uppdaterade broschyrer "The Bioplastic specialist" med information om alla nya produkter .
Här kan du ladda ner FKUR:s nya broschyrer:

Tekniska egenskaper och applikationer

Produktportfölj - Anpassade lösningar inom bioplaster.

Som specialist på bioplastområdet erbjuder FKuR en bred portfölj av olika extrusions- och formsprutningsgrader. Beroende på betyg garanterar FKuR-produkterna en lång livslängd eller är biologiskt nedbrytbara och bryts ner i naturligt förekommande, ofarliga basmaterial.

Som ett resultat av deras mångsidiga och skräddarsydda egenskaper har FKuRs bioplaster blivit etablerat på många kommersiella områden, från jordbruksapplikationer, exibiärpåse och förpackningslösningar till elektroniska produkter eller leksaker.

Alla FKuR-bioplaster är kompletta produkter som inte kräver någon ytterligare modifiering. De kan bearbetas direkt på befintlig utrustning som drop-in-lösning.

FKuR-produkten omfattar egenutvecklad utveckling samt en mängd biobaserade distributionsprodukter.

I’m green™ PE ...

Publicerad 2018-06-26, 14:20

Sedan 1970 talet har Brasilien, börjat ersätta fossila bränslen med Förnybar råvara. Då man man besitter ca 20 % av världen odlingsbara mark,började man då tillverka Bioetanol från sockerrör. Braskem valde för ett antal år sedan att förädla etanol till eten, och sedan rena denna och göra Bio polyeten.

Idag har man en kapacitet om ca 200,000 årston, vilket motsvarar 1,7 % av den totala etanol produktionen,och 0,02 % av den totala odlingsbara ytan. Bio Polyeten är en s.k. "drop in " kvalitet.Detta betyder att den direkt kan ersätta traditionell fossil PE med motsvarande egneskaper. Braskem använder 2 processer, En s. k Spherilen för LLDPE(C4-C6) och HDPE samt en bimodal process, Hostalen, för HDPE. läs mer om I’m green™ PE Här

Skriv en kommentar

Din kommentar kommer att granskas innan publicering

POLYMERFRONT AB

Övre Nobelvägen 7, 616 90 Åby bjarne.hogstrom@telia.com

© Polymerfront AB. All Rights Reserved   » Om cookies  |  » Sitemap